Zvezda potvrdila najveći izlazni transfer u historiji
Pred Mijatovićem su velike stvari FOTO:EPA

Beograđani prave velike stvari sa mladim igračima

Zvezda potvrdila najveći izlazni transfer u historiji

Samir Mlaćo

FK Crvena zvezda današnji dan će posebno pamtiti.

Naime, potvrđeno je da Jovan Mijatović napušta redove prvaka Srbije i odlazi u New York City FC.

Transfer je vrijedan deset miliona eura, što je rekordni izlazni transfer kluba i potez koji će svakako obradovati sve u srbijanskom nogometu. Zvezdi će pripasti i 15 posto od narednog transfera, pa su čelnici ovog kluba zaista napravili kvalitetan posao.

Klub iz SAD je član grupe Manchester Cityja, a Mijatović će za početak igrati u MLS-u.

Ovaj mladić je velika nada srbijanskog nogometa, a upisao je za Zvezdu 36 nastupa i postigao deset pogodaka te upisao tri asistencije.

Sjajne partije privukle su brojna interesovanja i Zvezda je bila na slatkim mukama. Na kraju su ipak izabrali klub iz SAD-a.

Oglasi

MLS liga počinje 22. februara i mladi nogometaš će se odmah priključiti novom klubu.

Istovremeno, Zvezda je pronašla zamjenu za njega. Iz Mladost Lučani stiže Uroš Sremčević koji je plaćen dva miliona eura.

I Nedeljković napravio sjajan transfer

Mijatović nije jedini koji je ove zime napustio Zvezdu i napravio veliki transfer. Mladi Kosta Nedjeljković se skrasio u Aston Villi, a tek nedavno se priključio prvom timu Zvezde.

Zvezda je zaradila osam miliona eura prodajom ovog defanzivca, ali su profitirali još više jer će Nedeljković ostati u beogradskom klubu na posudbi do kraja sezone i Aston Villi će se priključiti na ljeto.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Ovaj 18-godišnjak je prije nekoliko dana napustio pripreme Zvezde kako bi otišao u Birmingham gdje je uspješno prošao ljekarske preglede i zatim potpisao ugovor s engleskom klubom.

Nedeljković je u dosadašnjem dijelu sezone za prvi tim Zvezde upisao ukupno 18 nastupa i pravo je otkriće jer je oduševio svojim igrama, a transfer u redove Aston Ville najbolje potvrđuje o kakvom potencijalu se radi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi