Dok Turska tuguje, Galatasaray je završio najskuplji transfer u historiji ove zemlje

Zaniolo stiže na potpis

Dok Turska tuguje, Galatasaray je završio najskuplji transfer u historiji ove zemlje

Esmer Oštraković

Nakon što je dugo tražio da ode iz Rome, te da pojača redove Milana, Zaniolu se ta želja nije ispunila u januarskom prijelaznom roku.

Ipak, jasno je bilo da mora napustiti svoj dosadašnji klub jer je postao "meta" navijača, a sve zbog svog ponašanja u posljednje vrijeme.

On je zahtijevao da ode iz kluba, a to se nimalo nije dopalo navijačima ovog kluba, koji su odlučili da ga na neki načim maltretiraju na ulicama.

Zaniola su željeli mnogi klubovi, ali samo su Bournemouth i Milan bili konkretni, s tim da ga Roma nije htjela pustiti na posudbu niti u jedan klub.

Milan je bio njegova željena destinacija, ali oni su htjeli posudbu, te je posao propao, a zatim su mu se srušili snovi i o Bournemouthu.

Spas mu je pružio turski lider Galatasaray, a Zaniolo je bio svjestan da mora otići iz Rome, te je ovu ponudu odlučio prihvatiti.

Oglasi

Sve je potvrdio i Fabrizio Romano.

"Nicolo Zaniolo je novi igrač Galatasaraya. Odšteta oko 20 miliona eura sa bonusima. Ugovor će biti potpisan do 2027. godine. U sve je uključena i otkupna klauzula od 35 miliona eura. Zaniolo je spreman da putuje u Istanbul danas. Ljekarski pregledi su zakazani", napisao je Romano.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U dresu Rome odigrao je 128 utakmica, te je postigao 24 gola i upisao 18 asistencija i sigurno je da će biti veliko pojačanje za Galatasaray.

Roma je navodno pristala na oko 22 miliona eura, te će ovo biti najskuplji ulazni transfer u historiji Turske, a sve u danima kada ova zemlja tuguje zbog katastrofalnih zemljotresa.

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Opasna MULJAZA..eto ga za godinu u MRTVI TOTTENHEM ili Sevillu...steta, a bio je POTENCIJAL, za VELIKANA tipa Chelsea, Real, United, Dortmund, Juve, Bayern, Milan, Inter..
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi