Iz Rome jednom rečenicom uništili umišljenu zvijezdu: "Da mene žele samo Bournemouth i Galata..."

Pinto nije štedio Zaniola

Iz Rome jednom rečenicom uništili umišljenu zvijezdu: "Da mene žele samo Bournemouth i Galata..."

E. Čaušević

Italijanski fudbaler Nicolo Zaniolo napustio je Romu i karijeru će nastaviti u Galatasarayju čime se završava najveća drama zimskog prelaznog roka, a na kraju su iz rimskog kluba jednom rečenicom odlučili da se osvete Zaniolu za sve što im je napravio u prethodne dvije sedmice.

Zaniolo je prije dvije sedmice iznenadio sve kada je odbio da igra za Romu u meču protiv Spezije, a nakon toga poručio je da želi da napusti klub i da je dobio ponudu Milana.

Tražio je od Rome da prihvati ponudu Rossonera i vjerovao je da ide na San Siro, ali na kraju ni slutio nije šta se sprema. Vučica je odbila ponudu Milana i tražila više novca zbog čega su Rossoneri odustali od njega.

Zaniolo s druge strane nije popuštao i odbijao je da trenira, a šok je uslijedio kada je shvatio da je Bournemouth jedini klub koji je poslao za njega zvaničnu ponudu.

Jasno je bilo odmah da Zaniolo ne želi da ide u Bournemouth iako je Roma namjerno prihvatila ponudu engleskog kluba, ali on je to odbio. Nadao se ponudi sa San Sira, ali do kraja prelaznog roka u ligama petice ona nije stigla.

Zaniolo je tako sam sebi napravio pakao u Romi i bilo je jasno da tu ne može ostati jer ga je Jose Mourinho već otpisao. Nije htio da čeka ljeto i novi prelazni rok, te je odlučio da prihvati ono što se jedino nudi.

Oglasi

To je bila ponuda Galatasarayja koji je danas završio sve oko transfera Zaniola i on će sutra biti predstavljen u Istanbulu, a Vučica je već potvrdila njegov odlazak. Potpisao je ugovor do ljeta 2027. godine i ima otkupnu klauzulu od 35 miliona eura.

Roma će od njegove prodaje zaraditi 16.5 miliona eura, dok bi mogli inkasirati još 13 miliona eura kroz razne bonuse. Od naredne prodaje Zaniola dobit će čak 20% i može se reći da su Rimljani uradili zaista nevjerovatan posao.

Koliko su ljuti na Zaniola i sve što je uradio pokazao je večeras sportski direktor ovog kluba Tigao Pinto koji je jednom rečenicom "poništio" umišljenog igrača.

"Da ja vjerujem da sam toliko dobar igrač i da trebam imati ogromnu platu, ali kada bih napuštao Romu i ako bi Bournemouth i Galatasaray bili jedini klubovi koji me žele ozbiljno bih se zapitao da nije i u meni problem", rekao je Pinto na večerašnjoj press konferenciji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaniolo je tako neočekivano završio u Istanbulu iako je imao totalno drugačiji plan, ali mu je ovo bila lekcija za cijeli život da neće ništa postići ucjenom prema klubu koji mu je sve dao.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti