Zaniolo: Uživam kada igram na poziciji desetke

Velika Romina nada

Zaniolo: Uživam kada igram na poziciji desetke

Endin Čaušević

Mladi igrač Rome, Nicolo Zaniolo, odigrao je odličan meč protiv Basaksehira u Evropskoj ligi koji je rimski klub dobio sa 4:0.

Zaniolo je zasluženo bio igrač utakmice jer je postigao jedan gol, te je upisao još jednu asistenciju. Kao što je poznato on je prije godinu dana stigao u Romu iz Intera, te je sve oduševio igrom u svojoj prvoj sezoni.

Odličnim nastupima izborio se i za mjesto u reprezentaciji Italije, te je pokazao da je Roma napravila odličan potez njegovim dovođenjem. Ipak, ove sezone se mora dokazati novom treneru Paulu Fonseci i to je počeo na odličan način.

Nakon meča protiv Basaksehira Zaniolo je izjavio da uživa kada igra na poziciji desetke i da se tu najbolje osjeća.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Dosta sam sazrio u ovih godinu dana, ali još uvijek je dug put ispred mene. Sazrio sam kao igrač i osoba od dolaska u Romu. Klub i trener Fonseca mi pomažu da ostanem na ovom putu i cilj mi je da nastavim da napredujem", rekao je Zaniolo i dodao.

"Uživam igrati na poziciji desetke iza napadača. Ipak, volim kada sam i na krilu što je bilo u četvrtak. Još uvijek se razvijam i u tome i sretan sam što mi odgovara više pozicija u ekipi. Šta god trener bude od mene tražio ja ću igrati i nemam problem s tim".

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi