Fonseca: Ovaj stil igre je naprosto idealan za Džeku

Trener Rome nakon nove pobjede

Fonseca: Ovaj stil igre je naprosto idealan za Džeku

Trener Rome Paulo Foncesca mogao je biti vrlo zadovoljan nakon sinoćnje pobjede njegovog tima protiv Basaksehira u okviru Evropa lige.

Rimljani su slavili sa uvjerljivih 4:0, a jedan od golova postigao je kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko.

Džeko je tako nastavio sa sjajnim partijama ove sezone, a trener Foncesca kaže kako je njegov stil igre idealan za napadača kao što je on.

"Razgovarao sam sa Džekom tokom pripremnih utakmica i dao sam mu doznanja da je ovaj stil igre naprosto idealan za njega", poručio je Foncesca nakon meča.

On se također osvrnuo na dobru formu svoje ekipe kazavši kako je njemu i igračima vrlo bitna bila utakmica protiv Lazija u 2. kolu Serije A.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Utakmica protiv Lazija bila je vrlo bitna za nas, pomogla nam je da shvatimo šta to radimo pogrešno, a u tom meču smo mnogo toga pogrešnog uradili. Razgovarali smo poslije meča i rekao sam igračima da moraju biti mnogo agresivniji, držati kontrolu nad loptom i tim je to naučio", kaže mladi stručnjak.

Roma je u nizu od dvije pobjede jer je prije Basaksehira porazila Sassuolo na domaćem terenu sa 4:2. U narednom susretu za vikend gostuje kod Bologne.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

krndija26
dobar posao radi! Roma izgleda dosta bolje u zadnjim utakmicama. Jedino odbrana malo škripi.
1 0
amadeus21
na zimu dovedite jednog vrhunskog stopera i to je to
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi