Zappacosta: Iz nekoliko razloga želim ostati u Romi
Foto: EPA

Ne želi nazad u Englesku

Zappacosta: Iz nekoliko razloga želim ostati u Romi

Defanzivac Davide Zappacosta poručio je kako nema namjeru vraćati se u Chelsea.

Italijan je pod ugovorom s Chelseajem do 2022. godine, a od ove sezone na posudbi je u Romi gdje je odmah po dolasku doživio peh, odnosno povredu zbog koje maltene nije ni igrao.

Svjestan je Zappacosta da neće imati mjesta u Chelseaju ukoliko se vrati na kraju sezone, pa čini sve kako bi, još jednu godinu, ostao u domovini.

"Zaista se nadam da ću ostati u Romi iz nekoliko razloga. Prvo i najvažnije je da želim navijačima pokazati šta mogu. Trenirao sam jako i žrtvovao se mnogo kako bih bio u dobroj formi kada se sezona nastavi", izjavio je Zappacosta za Sky Sport, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Trenutno sam na nekih 90 posto forme, nadam se da ću biti potpuno spreman čim se sezona nastavi."

Ako je suditi prema napisima medija iz Italije, takmičenje u Seriji A će se nastaviti 13. juna.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi