"Zar bismo zbog Dinama trebali kleknuti i igrati?"

Kek odgovorio Modrima

"Zar bismo zbog Dinama trebali kleknuti i igrati?"

Samir Mlaćo

U nedjelju su snage u derbiju 23. kola 1. HNL trebali odmjeriti Rijeka i Dinamo, ali je meč odgođen zbog loših vremenskih uvjeta, tačnije vjetra i hladnoće. 

Dinamo je stigao na Rujevicu, međutim službena lica su nakon pregled terena odlučila da se meč odgodi. Iz zagrebačkog kluba su istakli da se meč mogao igrati, te na taj način iskazali svoje zadovoljstvo zbog ovakve odluke.

Zasmetalo je to treneru Riječana Matjažu Keku koji je govorio za Radio Rijeka.

"Osobno sam bio za to da se utakmica odigra ako bude uvjeta. Dijelovi terena su bili zaleđeni, u četiri sata, kad se još jednom pogledalo teren sa sucima, u šesnaestercu nije bilo moguće igrati dok je ostatak terena bio dobar jer je zbog sunca popustio led. No, upozoravali su da će se teren opet zalediti kad sunce zađe. Oni koji su ostali na Rujevici u 17:30 mogli su vidjeti da je to jedna ledena ploha. Ne znam kome bi omogućavala normalno igranje", kazao je Kek, te imao poruku za Dinamo.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"To je bila odluka suca, ne smijemo zaboraviti. Sudac je želio naći rješenje koje bi odgovaralo svima. Oni su bili kategorično za, Rijeka je bila za igru... Ne bih radio cirkus od toga. To što je Dinamo bio za, zar bismo mi trebali svi kleknuti dolje i igrati?! Bio je apsolutno nemoguće igrati. Nije korektno da se gleda na taj način, samo je sudac taj koji može odlučiti".

Trener Riječana dodao je da on nije imao ništa protiv zamjena domaćinstava.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi