Barcelona i Real su "drhtali" zbog njih: Ekipa koja je osvojila srca navijača širom svijeta

Zaragoza je nekada bila prava "nagazna mina"

Barcelona i Real su "drhtali" zbog njih: Ekipa koja je osvojila srca navijača širom svijeta

Endin Čaušević

Zaragoza je prije desetak godina bila respektabilna ekipa u najjačem rangu španskog fudbala, te su dres ovog kluba nosile mnoge zvijezde, ali ekipa sa La Romarede danas muku muči u nižim rangovima.

Svi se sigurno sjećaju Zaragoze koja je uvijek bila "nagazna mina" za španske velikane koji su se borili za titulu, a ovaj klub je znao i daleko dogurati u domaćem prvenstvu i igrati u evropskim takmičenjima.

Zaragoza je imala nekoliko zaista odličnih generacija koje su sigurno obilježile španski fudbal, te je to bio klub za fudbalere koji su dolazili na posudbu jer u svojim klubovima nisu imali dovoljno prostora za igru.

Ovaj klub je bio savršen za takve igrače jer je Zaragoza uvijek znala da pogodi što se tiče igrača koji su na posudbama jer bi oni zablistali, ali je problem bio što bi se na kraju sezone uvijek vraćali u svoje klubove.

Zaragoza je iz La Lige ispala 2013. godine i još uvijek nije uspjela da se vrati iako je svojevremeno važila za klub koji je bio stabilni član najjačeg ranga španskog fudbala.

Ipak, protekle godine su za Zaragozu bile veoma teške i nikako da uspije da se vrati u La Ligu ili barem bude blizu povratka u najjači rang gdje je ovom klubu realno i mjesto.

Oglasi

Kao što smo već istakli Zaragoza je imala nekoliko sjajnih ekipa početkom ovog stoljeća, a svi se sjećaju fantastičnog tima koji je nastupao za ovaj klub u sezoni 2006/07.

Tada je Zaragoza završila na šestoj poziciji u La Ligi i kvalifikovala se u Kup UEFA, a prva zvijezda ekipe bio je argentinski napadač Gabriel Milito koji je zabio čak 23 gola i bio je drugi strijelac La Lige.

Milito je ostavio dubok trag u Zaragozi iako je igrao na posudbi iz Genove, a kasnije ga je upravo ova fantastična sezona preporučila čelnicima Intera s kojim je tri godina kasnije osvojio tripletu.

Član Zaragoze bio je i njegov brat Gabriel koji je ubrzo nakon toga otišao u Barcelonu, a među glavnim zvijezdama bio je i legendarni Pablo Aimar.

Malo ko zna da je tada u prvom timu Zaragoze bio i Gerard Pique koji je za španski klub igrao na posudbi iz Manchester Uniteda i ostavio je odličan utisak. Pique je čak igrao na poziciji defanzivnog veznog i tu se veoma dobro snalazio.

Na posudbi te sezone bio je i Andres D'Alessandro koji je stigao iz Wolfsburga. Tada je Argentinac važio kao ogroman potencijal, ali nažalost nikada nije ispunio ono što se od njega očekivalo. Danas je član Nacionala.

U napadu pored Milita bili su Sergio Garcia i Ewerthon koji je također bio noćna mora za odbrane protivničkih timova. Na golu je bio legendarni Cesar Sanchez, a tu su još bili Diogo, Oscar, Movilla, Juanfran, Miguel, Celades, Zapater, Sergio, Valero...

Potražite više informacija na temu La Liga:

Može biti slika sljedećeg: 14 ljudi i tekst

Treba dodati da je Zaragoza samo sezonu ranije ponizila Real Madrid u Kupu kralja sa nevjerovatnih 6:1, a fantastičan meč odigrao je Diego Milito koji je zabio čak četiri gola kraljevskom klubu. 

Top Komentari

Klicko
Kako su ovi momci punili mali penal madrid.Znaci na suho,u analni otvor bez lubrikanata.Dzaba im i sudije tada i penali.Milito im svrsavao po faci redovno
3 3
Arnel925
Jednom je i Wimbledon u moje vrijeme bila solidna ekipa pa gdje su sad.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi