Zasjenio Havertza, Haalanda i druge mlade zvijezde: Veliko priznanje za Bayernovog Daviesa

Rookie godine u Bundesligi

Zasjenio Havertza, Haalanda i druge mlade zvijezde: Veliko priznanje za Bayernovog Daviesa

E. Škorić

Bayern je osvojio 30. naslov prvaka Njemačke, a Alphonso Davies je dobio još jedno individualno priznanje.

Talentovani kanadski reprezentativac je stekao povjerenje ljudi u Bayernu i igra važnu ulogu u prvom timu, te je neizostavan na poziciji lijevog beka.

Ove sezone je ukupno sakupio 40 nastupa, od čega 28 u Bundesligi, a postigao je tri gola uz devet asistencija.

Nedavno je u meču protiv Werdera, u kojem su Bavarci pobjedom osigurali titulu dva kola prije kraja, ostvario rekord jer je trčao brzinom od 36.51 km/h.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za sve što je napravio ove sezone, dobio je nagradu rookie godine, nešto po uzoru na NBA. Konkurencija je bila žestoka, s obzirom na igrače poput Havertza, Haalanda ili Sancha, no na kraju je sasvim zasluženo ista pripala 19-godišnjem Kanađaninu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije