Zaslužio je: Spalletti ponovo pohvalio Džeku

"Drugačiji je od drugih"

Zaslužio je: Spalletti ponovo pohvalio Džeku

Napadač Rome i bh. reprezentacije Edin Džeko stigao je jučer do svog osmog pogotka u Seriji A ove sezone.

Džeko je u rimskom derbiju pogodio za vodstvo Vučice od 2:0 u 64. minuti, samo četiri minute nakon što je ušao u igru umjesto El Shaarawyja, koji je bio strijelac prvog gola na utakmici u 15. minuti.

Naš napadač je pružio još jednu dobru partiju i tako potvrdio da se trenutno nalazi u željenoj formi, a o njegovom učinku je nakon utakmice govorio i trener Luciano Spalletti.

"Džeko je u igru ušao sa klupe i odradio je ono što je trebao da odradi. Protiv Lazija je bio vrlo dobar i dao je svoj doprinos ovoj velikoj pobjedi", rekao je Spalletti, koji je dodao:

"On je drugačiji od ostalih napadača kojim raspolažem. Ima drugačije atribute u odnosu na ostale, ali je jednako važan za nas. Pobjedu protiv Lazija je izborio naš cijeli tim, a i Džeko je bio toga".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ukoliko nastavi ovako, sve su prilike da će se Edin Džeko uskoro vratiti u startnu postavu Rome, koja pod vodstvom Spallettija bilježi gotovo fantastične rezultate.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi