Zašto je Adrianov šut na PES-u bio 99? Pogledaje njegov projektil brzine 170 km/h!

Popularni Imperator raspalio po lopti

Zašto je Adrianov šut na PES-u bio 99? Pogledaje njegov projektil brzine 170 km/h!

Admin Čaušević

Legendarni Adriano Leite Ribeiro je početkom ovog stoljeća bio među najboljim svjetskim napadačima. Ostao je upamćen po razornom udarcu, ali i nestašnom načinu života. 

Mnogi ljubitelji Adriana pamte i po jačini šuta 99 na popularnoj igrici Pro Evolution Soccer i to za izdanja 4,5,6. Zbog Brazilca igrači ove popularne simulacije fudbalske igre birali su Inter i rado "igrali" s Nerazzurrima.

Popularni Imperator je poslao mnogo raketa u golmanske mreže, ali bez dilema jedna od najboljih je slobodnjak protiv Real Madrida i to na stadionu Santiago Bernabeu.

U noći kada je debitovao za Inter Adriano je doslovno pocijepao mrežu Los Blancosa projektilom sa vrha kaznenog prostora. Nedavno se i prisjetio tog gola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Sjećate li se udaraca kojeg sam trenirao na ulicama i u kući pa sam majku izluđivao? Svijetu sam ga predstavio s tom loptom. Rekli su da je išla brzinom od 170 km/h", prijestio se 38-godišnjak.

Inače, prema zvaničnim podacima Ginesov rekord po jačini šuta drži Javier Galan Marin poslije čijeg je udarca lopta putovala brzinom od 130 km/h. Čini se da je taj rekord Adrian oborio sa 19 godina, međutim zvanične potvrde za to nikad nije stigla.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti