Zašto je propao Cavanijev transfer u Atletico?

Menadžeri, menadžeri...

Zašto je propao Cavanijev transfer u Atletico?

Činilo se da je sve spremno za transfer Edinsona Cavanija u Atletico Madrid. Navodno se Urugvajac već pozdravio sa svojim saigračima iz PSG-a, ali je onda posao naglo propao.

Atletico je navodno već imao postignut dogovor sa PSG-om o transferu iskusnog napadača, ali su njegovi predstavnici tražili premije za potpis i Jorgandžije su prekinule čitavu operaciju. Španski AS tvrdi da je Atletico završio sa Cavanijem, te da nema šanse da će se klub iz Madrida u junu vratiti po Urugvajca.

Prije tri dana je PSG prihvatio ponudu Atletica vrijednu blizu 15 miliona eura, ali su Cavanijevi menadžeri naknadno tražili premije i sve pokvarili.

Predstavnci iskusnog igrača su tražili premiju za potpis i provizije za transfer kao da se transfer događa u junu kada će Cavani biti slobodan igrač. Navodno je ukupna cifra bila gotovo ista kao i cifra koju je Atletico bio spreman platiti PSG-u za transfer, tako da je cijena Cavanijevog potencijalnog dolaska u Madrid naglo udvostručena.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Cavani je ove zime bio prva i, čini se, jedina ozbiljna opcija Diega Simeonea za zimsko pojačanje u špicu napada. Međutim, od istog očigledno neće biti ništa.

Top Komentari

Mele
Sad svi hoce da budu Mendes i Riola hebote...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi