Zašto jednostavno ne odustane? Ronaldo drugi najgori izvođač slobodnjaka u historiji Serije A

Portugalac u lošem nizu

Zašto jednostavno ne odustane? Ronaldo drugi najgori izvođač slobodnjaka u historiji Serije A

Portugalski as Cristiano Ronaldo već godinama unazad važi za jednog od slabijih izvođača slobodnih udaraca.

U kojem god klubu da je igrao, Ronaldo je izvodio slobodne udarce. Nekada, dok je nastupao za Manchester United, znao je često i pogoditi iz slobodnjaka, ali posljednjih sezona to zaista rijetko radi.

Kao jedan od najvećih fudbalera svih vremena, Ronaldo ima privilegije koje rijetko ko ima u savremenom fudbalu, pa tako može izvoditi slobodne udarce do iznemoglosti bez obzira na učinak, a isti je vrlo loš.

Portugalac je trenutno u nizu od 18 promašaja iz slobodnih udaraca u kojima je direktno šutirao na gol, a to je drugi najgori niz u historiji Serije A. Gori od Ronalda samo je Camillo Ciano koji je igrajući za Frosinone prošle sezone imao niz od 21 promašaja.

Mnogi se pitaju zašto Ronaldo jednostavno ne odustane od izvođenja slobodnih udaraca i tu mogućnost prepusti nekome poput Paula Dybale ili Miralema Pjanića. Odgovor na to dao je prije nekoliko dana trener Stare dame Maurizio Sarri.

"Kao i uvijek u takvim situacijama postoje opcije. Slobodnjake koje odgovaraju dešnjaku izvode Pjanić i Ronaldo, a one ljevacima, zavisi ko je na terenu, Dybala ili Bernardeschi", kazao je Sarri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Međutim tu su i posebni momenti u utakmicama kada neko nije fizički ili psihički spreman da šutira pa je ispravno da postoji druga opcija. U igri je više opcija za svaku situaciju", dodao je trener Juventusa.

Pjanić je već godinama unazad jedan od najboljih svjetskih izvođača slobodnjaka i nadamo se da će ponovo doći vrijeme kada će upravo on biti prvi čovjek u Juventusu koji je zadužen za to.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

barcaforever
Bitno je da Pjanić ima konkurenciju jaku hahaha, nije mu Ronaldo ni blizu u slobodnjacima
3 0
GospodinIzSarajeva
Messi je bolji,on ima urodjen talenat,a on pokusava silom da zabije iz slobodnjaka.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi