Zašto Koljića nije bilo u jučerašnjim utakmicama? "Bolje je ovako, on je važan za nas"

Novi problemi za bh. napadača

Zašto Koljića nije bilo u jučerašnjim utakmicama? "Bolje je ovako, on je važan za nas"

Nekadašnji centarfor Krupe Elvir Koljić je svoje fudbalske kvalitete počeo pokazivati od trenutka kada je stigao u Rumuniju i potpisao za Craiovu.

Ipak, stameni napadač muku muči sa povredama. Od posljednje teške povrede se oporavljao četiri i po mjeseca i taman počeo igrati kada je sezona prekinuta zbog pandemije novog koronavirusa.

Craiovu uskoro očekuje nastavak suspendovane sezone, pa je počela odigravati prijateljske mečeve.

Jučer je tako Craiova odigrala dvije pripremne utakmice sa Viitorulom (0:3 i 2:1), ali Elvir Koljić nije nastupio ni u jednoj.

Mnogi su se zapitali zašto sjajnog napadača nije bilo na terenu, a odgovor je ubrzo ponudio Cristiano Bergodi, italijanski strateg koji je tokom pauze preuzeo kormilo Craiove.

Nažalost, Elvir Koljić ponovo ima problema sa povredom. Ipak, sudeći po Bergodijevoj izjavi ovaj put nije riječ o težoj povredi i on ozbiljno računa na Koljića za finiš sezone.

"Elvir Koljić danas nije igrao, poštedili smo ga jer je imao povredu koju je zadobio nakon udarca u koljeno. Nije mogao trenirati na 100%. Bolje je ovako jer je on važan igrač za nas. Mogao sam vidjeti neka druga rješenja, druge igrače, imao sam vremena da vidim kvakvu ekipu imam na raspolaganju", rekao je Bergodi, prenosi Telekomsport.ro.

Prije već pomenute povrede leđa, Koljić je u martu prošle godine zaradio tešku povredu u debiju za reprezentaciju BiH. Od te povrede se oporavljao više od pola godine.

Zbog svih pomenutih problema Elvir Koljić je ove sezone upisao samo 11 nastupa (sva takmičenja) za Craiovu. Postigao je dva gola i upisao jednu asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi