Zašto Manuel Neuer nije danas otpisan iz reprezentacije Njemačke?
Manuel Neuer je u posljednje dvije godine imao velikih problema sa povredama

Hoće li Ter Stegen konačno dobiti priliku?

Zašto Manuel Neuer nije danas otpisan iz reprezentacije Njemačke?

S. Pašalić

Njemačka javnost je danas ostala u čudu nakon što je Joachim Low objavio kako više ne računa na Jeromea Boatenga, Matsa Hummelsa i Thomasa Mullera.

Ista ta javnost je očekivala da Low više neće biti selektor nakon katastrofalnog rezultata Njemačke na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Low je dobio još jednu priliku, ali je nisu dobili trojica igrača Bayerna.

"2019. će biti godina novog početka za njemačku nacionalnu vrstu. Bilo mi je važno da objasnim danas igračima i treneru Bayerna kakvi su moji planovi", rekao je Joachim Low danas.

Low je dugo bio kritikovan jer bira igrače po imenima, a ne po formi i što se drži starijih igrača koji su provjereni, prije nego da pruži priliku mlađim igračima.

Posljednji potez selektora Njemačke je značio promjenu na tom planu, a Manuel Neuer je ostao praktično jedini od igrača koji imaju 30 ili više godina.

Neuer je nekada bio najbolji golman svijeta, ali prošle godine nije bio uopšte na listi nominiranih za nagradu zbog velikih problema sa povredama.

Upravo zbog tih problema i slabe forme Neuera mnogi se pitaju zašto Neuer nije bio na listi sa trojicom igrača koji su otpisani danas i zašto konačno golman Barcelone Ter Stegen ne dobije priliku.

Golman Barcelone je i ove sedmice ponovio da cijeni to što je Neuer uradio za reprezentaciju Njemačke, ali je pozvao Lowa da izabere njega kao prvog golmana najbolje njemačke vrste.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Situacija u njemačkoj reprezentaciji je takva kakva je, dobri nastupi u klubu su preduvjet za ostvarivanje ciljeva u nacionalnom dresu", rekao je Ter Stegen.

"S obzirom na to, mislim da sam u dobroj poziciji sa trenutnom formom i kvalitetom. Važno je da nastavim sa dobrim nastupima u Barceloni, želim izvršiti pritisak na Neuera. Poštujem Manuela, odigrao je mnogo sjajnih mečeva za Njemačku, ali to ne znači da ja ne želim postići takav uspjeh. Želim da napravim promjenu na poziciji golmana i nastavit ću raditi na tome", dodao je Ter Stegen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi