Zašto najskuplji defanzivac na svijetu nema sponzora?

Maguire nosi 'obične' kopačke

Zašto najskuplji defanzivac na svijetu nema sponzora?

E. Škorić

Harry Maguire postao je ovog ljeta najskuplji odbrambeni igrač u svijetu nogometa nakon što je za 88 miliona eura iz Leicestera prešao u Manchester United.

Iako je jedna od glavnih zvijezda trenutno na Otoku, reprezentativac Engleske, lider Manchestera, prvak Premier lige s Leicesterom, Maguire je - bez sponzora.

Britanski The Sun je objavio fotografiju sa jednog od treninga Uniteda gdje Maguire nosi klasične kopačke koje nemaju na sebi nijedan komercijalni logo.

U takvim je kopačkama debitovao za United u Premier ligi protiv Chelseaja, ali poznati brendovi sada se bore za njegov potpis.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prema informacijama koje je objavio Sun, Nike, Adidas, Puma i Under Armor pokušavaju da dogovore saradnju s Maguireom kojem nude i do 750.000 eura godišnje.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi