Zaustavio Hazarda i Williana, sada čeka Pjanića

Whelan će uraditi sve da zaustavi Malog princa

Zaustavio Hazarda i Williana, sada čeka Pjanića

Edmir Škorić

Miralem Pjanić i Glenn Whelan igrat će važne uloge u mečevima Bosne i Hercegovine, te Republike Irske.

Pjanić i Whelan bi trebali biti možda i glav ni igrači u svojim selekcijama. Pjanić je virtuoz koji može u svakom trenutku da odluči pobjednika, Whelan je taj koji će učiniti sve da kvalitet veznjaka Rome ne dođe do izražaja. 

Sky Sports se bavio analizama njihovih igara. Pjanić ove sezone briljira u Romi, te je dao pet golova u 10 utakmica. U Seriji A ima i pet asistencija.

Gledajući kombinovano golove i asistencije, Pjanić je odmah iza Gonzala Higuaina i Edera u Seriji A. 

Pjanić je i igrač s najviše kreiranih šansi za svoje saigrače u Italiji. On i Maximiliano Moralez su kreirali po 30 šansi u dosadašnjem dijelu sezone, a Borja Valero iz Fiorentine 29.

U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo Pjanić je imao 31 kreiranu šansu, a ispred njega jedino su Xherdan Shaqiri (Švicarska) sa 32, Ivan Rakitić (Hrvatska) 35 i Kevin de Bruyne (Belgija) 37 kreiranih šansi.

Whelan je za vikend bio ključan u pobjedi Stokea nad Chelseajem, te je najzaslužniji što su Willian, Hazard i Pedro zaustavljeni.

Whelan ima čak 92 posto uspješnih startova u ovim kvalifikacijama, od njega Irci očekuju da zaustave magiju Pjanića. Zanimljivo, Whelan i Pjanić strahuju od suspenzije. Ukoliko dobiju javnu opomenu u Zenici, neće nijedan igrati u Dublinu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U svakom slučaju, Pjanićeve igre posljednjih sedmica ohrabruju, ako pokaže ono što zna - ni Whelan neće uspjeti da ga zaustavi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.