Ferdinand: Irci će teško zaustaviti Džeku

Biranim riječima govorio o bh. napadaču

Ferdinand: Irci će teško zaustaviti Džeku

Martinu O'Neillu u uzvratnoj utakmici baraža protiv BiH najvjerovatnije na raspolaganju neće biti ni John O'She

Nekadašnji član Manchester Uniteda koji danas nastupa za Sunderland obnovio je povredu pred utakmicu sa Southamptonom i šanse da nastupi u Dublinu protiv BiH su minimalne. Njegovo odsustvo predstavljalo bi veliki hendikep za Republiku Irsku, a svjestan toga je Rio Ferdinand.

"On će mnogo nedostajati Irskoj, jer se radi o igraču koji može mnogo pomoći na ovakvim utakmicama. Pouzdan je, a bez njega će Irci teško moći zaustaviti napadača kao što je Edin Džeko. On je svjetska klasa i još uvijek se pitam zašto ga je prodao Manchester City. Igrao sam nekoliko puta protiv njega i bilo ga je teško zaustaviti, jer je fizički izuzetno jak", kazao je Ferdinand koji danas radi kao stručni komentator.

Nekadašnji član Manchester Uniteda u razgovoru za irske medije biranim riječima govorio je i o Miralemu Pjaniću. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ako on dobije loptu, onda je nezaustavljiv. Također, Irci moraju znati zaustaviti i Pjanića, on je najbolji veznjak bh. reprezentacije. Često 'hrani' Džeku sa loptama", zaključio je Ferdinand.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.