Zbog 48 sekundi: Divock Origi nije uspio oboriti rekord Edina Džeke

Belgijanac zabio prvi gol na meču

Zbog 48 sekundi: Divock Origi nije uspio oboriti rekord Edina Džeke

A. Čaušević

Drugu sezonu u nizu Barcelona je sebi dopustila da ispadne iz Lige prvaka skoro na identičan način. 

Prošle sezone u četvrtfinalnom okršaju s Romom igrači španskog prvaka su na Olimpico stigli s prednosšću od 4:1, ali su na kraju poraženi s 3:0 uz maestralnu partiju Edina Džeke.

Jasno je da se iz prošlogodišnje lekcije nije ništa naučilo. Katalonci su prije sedam dana na Nou Campu pobijedili 3:0 Liverpool i praktično su se spremali za odlazak na finalni meč u Madridu 1. juna.

Međutim, meč na Anfield Roadu su evidentno olako shvatili, primili su četiri gola od desetkovanih Redsa i na kraju zasluženo ispali.

Jedan od junaka slavnog engleskog kluba bio je i Divock Origi, napadač koji sigurno ne bi ni igrao da su bili spremni Roberto Firmino i Mohammed Salah.

Origi je postigao prvi gol i četvrti gol na meču. Belgijanac je mrežu Katalonaca zatresao u sedmoj minuti, odnosno na semaforu je stajalo 6:26 kada je lopta prešla gol-liniju.

Napadaču Redsa je falilo 48 sekundi da obori rekord Edina Džeke i postane fudbaler koji je zabio Barceloni najbrži gol u historiji Lige prvaka.

Kapitenu bh. reprezentacije je prošle godine na Olimpicu trebalo 5 minuta i 38 sekuni da savlada Marc-Andrea ter Stegena.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, Origi se ove sezone može smatrati pravim džokerom Juergena Kloppa. Zabio je golove za pobjede u Premiershipu protiv Evertona i Newcastle Uniteda, a i protiv Barcelone je sa dva pogotka obavio svoje zadatke na fantastičan način. Računajući sva takmičenja ove sezone je zaigrao 20 puta, a u strijelce se upisivao sedam puta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi