Roma potvrdila: Edin Džeko igra sutra protiv Genove

Opravio se od povrede

Roma potvrdila: Edin Džeko igra sutra protiv Genove

E. Čaušević

Fudbaleri Rome sutra igraju u gostima protiv Genove u okviru 35. kola italijanske Serije A.

Roma se žestoko bori za mjesto koje na kraju sezone vodi u Ligu prvaka i jasno je da rimski klub nema pravo na kiks u sutrašnjoj utakmici protiv uvijek neugodne Genove.

Claudio Ranieri je ove sedmice bio u problemima jer se na jednom od treninga povrijedio bh. napadač Edin Džeko. On je zadobio povredu zgloba, te je bio van pogona, no ekspresno se vratio.

Džeko je jučer odradio trening s ekipom, te je i danas trenirao bez problema. Nakon razgovora s doktorskim timom Ranieri je odlučio da će uvrstiti Džeku na spisak igrača koji konkurišu za sutrašnju utakmicu.

No, postoji mogućnost da bh. napadač neće igrati od prve minute, te da će njegovo mjesto zauzeti Patrik Schick. Ipak, znajući Džeku on će tražiti da igra ukoliko osjeti da je spreman za to.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Utakmica između Genove i Rome igra se sutra na stadionu Luigi Gerraris sa početkom u 18 sati.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti