Zbog čega Pep Guardiola napušta klubove koje vodi?

Otkrio bivši njegov pomoćnik

Zbog čega Pep Guardiola napušta klubove koje vodi?

E. Škorić

Pep Guardiola neće tako lako dići ruke od fudbalskog projekta u koji se zaputi, a šta ga to najviše pogađa i zbog čega odlazi?

Odgovor na ovo pitanje dao je bivši pomoćnik Guardiole Domenech Torrent, koji je rekao da bivši trener Barcelone i Bayerna, a danas Manchester Cityja, odlazi onda kada izgubi povjerenje svojih igrača.

Engleski mediji pišu kako će Pep početi razmišljati o drugom potezu i potražit će novi angažman kada izgubi punu podršku svojih igrača. Ovaj menadžer nikada nije dugo bio u jednoj od svojih momčadi, a sada se bliži kraj četvrte sezone na Etihadu.

Prema Torrentu, Pep je najbolji kad svi oko njega misle kao on. Ako 49-godišnji trener misli da situacija oko njega nije dobra, vjerojatno će napustiti Otok.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pep je u Barceloni bio četiri godine, tri u Bayernu i evo već petu je u Manchesteru. Osvojio je tri La Lige, tri Bundeslige, dvije Premier lige i dva naslova Lige prvaka, oba s Kataloncima.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Ako uzme ligu prvaka, ode on za vecim parama, Psg ce platiti milione da ga dovedu, Juve tesko da moze toliko potrositi, Barsa nije jos bas povoljna situacija, za 3 ili 4 g mozda se i vrati tamo, ili selektor Spanije ...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti