Zbog imena ga svi odavno znaju, ali tek sada stiže u Evropu

Tshabalala napušta Kaizer Chiefse

Zbog imena ga svi odavno znaju, ali tek sada stiže u Evropu

Svi ljubitelji fudbala koji su 2010. godine uživali u utakmicama Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi dobro se sjećaju Siphiwea Tshabalale, reprezentativca države domaćina pomenutog Mundijala.

Tshabalalu su svi zapamtili zbog neobičnog imena i prezimena, pa ni osam godina nakon Mundijala u Južnoj Africi neće imati problema da se sjete ovog krilnog napadača karakteristične frizure.

Prije osam godina se Tshabalala proslavio i efektnim golom protiv Meksika kojim je bacio domaću publiku u trans, a sada je došlo vrijeme da se okuša u Evropi, tačnije u jednoj od evropskih liga.

Naime, 33-godišnji Tshabalala nakon više od decenije napušta južnoafričke Kaizer Chiefse pošto je između ovog kluba, popularnog Shabbe i turskog Erzurumspora postignut dogovor o transferu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Navodno su dva kluba dogovorila i cijenu transfera, pa bi Tshabalala uskoro trebao stići u Tursku kako bi stavio potpis na ugovor sa Erzurumsporom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti