Frenkie de Jong je novi fudbaler Barcelone!

Stiže iz Ajaxa

Frenkie de Jong je novi fudbaler Barcelone! · Zvanično

E. Čaušević

Još jedna velika transfer saga danas je završena jer je Barcelona zvanično objavila da je Frenkie de Jong novi fudbaler ovog kluba.

De Jong je bio na meti mnogih evropskih velikana, te je bio na korak od odlaska u PSG. Ipak, na kraju se Holanđanin predomislio nakon razgovora s čelnicima Barcelone i odlučio da je da karijeru nastavi u dresu katalonskog kluba.

Ovaj 21-godišnji veznjak će ostati u Ajaxu do kraja ove sezone, a onda će se na ljeto priključiti novim saigračima. Barcelona je na zvaničnoj Twitter stranici potvrdila ovaj transfer što je oduševilo navijače kluba s Camp Noua.

Barcelona će na račun Ajaxa uplatiti 75 miliona eura, te dodatnih 11 miliona eura uz određene bonuse. De Jong je s Barcom potpisao saradnju do ljeta 2024. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Top Komentari

pokemon2308
strasan posao, jbg psg sad je 7-1
5 3
NKZ1922
Daj boze da sebi ne unisti karijeru. Tako mlad iz Ajaxa otic u ekipu koja je pretrpana igracima na toj poziciji...
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti