Igrači Ajaxa čestitali De Jongu transfer u Barcelonu

Od ljeta u katalonskom klubu

Igrači Ajaxa čestitali De Jongu transfer u Barcelonu

E. Čaušević

Mladi fudbaler Ajaxa, Frenkie de Jong, prema svemu sudeći od ljeta će karijeru nastaviti u dresu Barcelone.

Mnogi španski mediji objavili su danas da je Barcelona dogovorila dolazak 21-godišnjeg Holanđanina koji će na ljeto stići na Camp Nou. Barca će De Jonga platiti oko 90 miliona eura, a za njegov dolazak najzaslužniji je predsjednik kluba Josep Maria Bartomeu.

On je otputovao prije nekoliko dana i obećao De Jongu da će imati mjesto u prvom timu, te da će Barca na ljeto prodati ili preseliti na klupu dvojicu standardnih veznjaka. Iako se činilo da ide u PSG na kraju se De Jong predomislio i odabrao Barcelonu.

Čak su i holandski mediji donekle potvrdili ovaj transfer objavom da je De Jong bio u centru pažnje na današnjem treningu Ajaxa. Naime, njegovi saigrači su mu čestitali na transferu u Barcelonu čime je ostvario svoj dječački san.

Guardiola bijesan: Tajno dogovorio transfer, a čelnici Cityja ga pokvarili

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola bijesan je na rukovodstvo kluba jer nisu uspjeli da mu dovedu Frenkieja de Jonga.

Manchester City se odlučio povući iz trke za ovog mladog fudbalera bez znanja menadžera tima i to mu je itekako zasmetalo.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Guardiola je nakon svega bijesan na rukovodstvo kluba jer je on, kako tvrdi Daily Mirror, imao tajni sastanak sa De Jongom na kojem ga je uvjerio da će igrati za njega naredne sezone.

Međutim, rukovodstvo Cityja je odlučilo da se povuče iz trke za ovog fudbalera zbog financijskog fair playa što je itekako naljutilo katalonskog stručnjaka koji je želio De Jonga u svom timu od naredne sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti