Fotografija govori hiljadu riječi: Barcelona se osvetila PSG-u za Neymara

Ukrali im De Jonga

Fotografija govori hiljadu riječi: Barcelona se osvetila PSG-u za Neymara

E. Čaušević

Mladi holandski fudbaler Frenkie de Jong potpisao je danas za Barcelonu u koju će na ljeto doći iz Ajaxa.

De Jong je s katalonskim klubom potpisao ugovor do ljeta 2024. godine, a Barcu će koštati 86 miliona eura. Katalonski klub će odmah platiti 75 miliona eura, a dodatnih 11 miliona eura će Ajaxu biti uplaćeno kroz razne bonuse.

Iako se samo prije nekoliko dana činilo da od dolaska De Jonga u Barcelonu nema ništa, te da sigurno ide u PSG na kraju smo dobili veliki preokret. Barcina delegacija je u ponedjeljak otputovala za Amsterdam i razgovarala s De Jongom, a ovaj 21-godišnjak je na kraju izabrao upravo njih.

Zanimljivo da je predsjednik Barce, Josep Maria Bartomeu, obećao De Jongu da će prodati ili prebaciti na klupu dvojicu standardnih veznjaka, te da će on imati minutažu koju očekuje. No, sigurno da Bartomeu najviše slavi pobjedu protiv PSG-a.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barca se "otimanjem" De Jonga donekle osvetila francuskom klubu za dešavanja oko Neymara kada ga je PSG "ukrao" za 222 miliona eura bez pregovora s Barcelonom. Na društvenim mrežama pojavile su se mnoge provokacije na račun Parižana, a jedna je posebno oduševila.

Fotografija Barça BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi