Zbogom, legendo: Preminuo Johan Cruyff

Nakon borbe protiv raka pluća

Zbogom, legendo: Preminuo Johan Cruyff

Legendarni holandski fudbaler Johan Cruyff preminuo je danas u Barceloni u 69. godini života nakon teške borbe protiv raka pluća.

Na Cruyffovoj stranici izdato je saopštenje u kojem stoji:

"S tugom saopštavamo da je Johan Cruyff preminuo nakon žestoke borbe protiv bolesti. Molimo vas da poštujete privatnost njegove porodice tokom ovih teških i tužnih trenutaka".

Johan Cruyff je tokom igračke karijere najveći trag ostavio nastupajući za Ajax i Barcelonu, kao i za reprezentaciju Holandije.

Prema statistici IFFHS-a, Cruyff je 1999. proglašen najboljim evropskim igračem 20. stoljeća te drugim najboljim svjetskim igračem u istom stoljeću nakon Brazilca Pelea.

Legendarni Johan Cruyff je u svojoj karijeri tri puta osvajao Zlatnu loptu (1971., 1973. i 1974.) i s pravom se smatra jednim od najboljih fudbalera svih vremena.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi