Mijenjaju se uslovi oko transfera Brune Petkovića

U klub stiže i Mislav Orišić

Mijenjaju se uslovi oko transfera Brune Petkovića

Midhat Šljivak

Napadač zagrebačkog Dinama Bruno Petković (28) još uvijek nije završio transfer u Trabzonspor. Iako su turski mediji objavili da je stvar već gotova, hrvatski fudbaler je odlučio promijeniti uslove koje traži, pa će se nova runda pregovora obaviti u Sloveniji, gdje se Dinamo priprema za novu sezonu.

Bruno Petković još uvijek nije igrač Trabzonspora. Turski tim je Dinamu ponudio tri miliona eura za usluge ovog 28-godišnjeg napadača i vjerovali su da je posao završen.

Međutim, napadač Dinama odlučio je promijeniti uslove oko ugovora kojeg traži. Turski mediji pišu kako je Petković postavio nove uslove i da će se o njima pregovarati u Sloveniji, gdje je Dinamo na pripremama.

Nije poznato kakve je finansijske uslove postavio hrvatski napadač pred ekipu Trabzonspora, ali nema dileme da će i on biti sasvim dobro plaćen u Turskoj.

Dok još uvijek pregovaraju o dolasku Petkovića, Trabzonspor je veoma blizu da završi transfer još jednog hrvatskog ofanzivca. To je Mislav Oršić.

Oglasi

Ovaj 30-godišnji krilni napadač već je dogovorio sve uslove s turskim klubom. Preostalo je da se Trabzonspor dogovori sa Southamptonom, no tu ne bi trebalo biti previše problema.

Oršić je u engleskom klubu otpisan. Tu nije pokazao ništa u proteklih šest mjeseci i među prvima je stavljen na transfer listu.

Neće ovaj 30-godišnjak dugo čekati na novi klub. Sve bi trebalo biti završeno već danas i ostaje da se posao službeno potvrdi.

Podsjetimo, ekipu Trabzonspora s klupe predvodi hrvatski stručnjak Nenad Bjelica na čije insistiranje klub i želi dovesti ovu dvojicu napadača iz svoje države.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dres tima iz Trabzona nosi i nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Višća, a pored njega s naših prostora tu su još Lazar Marković i Enis Bardhi.

Ovaj klub je proteklu sezonu završio na šestom mjestu turske Super lige, a Nenad Bjelica u novoj želi napad na sami vrh tabele.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti