Godine su broj, a on je neuništiv: Zlatan Ibrahimović ni u penziji ne miruje

Nevjerovatan je!

Godine su broj, a on je neuništiv: Zlatan Ibrahimović ni u penziji ne miruje

H. Zilić

Zlatan Ibrahimović je krajem prošle godine otišao u zasluženu fudbalsku penziju. Nema sumnje da će Zlatanove čarolije na terenu neodstajati mnogim fudbalskim zaljubljenicima, ali čini se da će lopta nedostajati i Zlatanu.

Prve dane u igračkoj penziji Ibrahimović je iskoristio na odmoru na moru gdje je pokazao da ne može bez lopte.

Na društvenim mrežama pojavio se video u kojem Ibrahimović izvodi popularne škarice u moru i naravno lopta je i ovaj put njegova velika ljubav.

Ibrahimović je stavio i zanimljiv opis na video: "Zauvijek mlad", što svakako pokazuje možda i žal za završetkom karijere.

Oglasi

Nema sumnje da bi Zlatan mogao još okazati na terenu iako ima 41 godinu, ali za neke stvari jednostavno dođe kraj koliko god se odupirali.

Zlatan Ibrahimović je profesionalnu karijeru počeo u Malmeu, a na svjetsku scenu stupa 2001. godine u dresu nizozemskog velikana Ajaxa.

Potom je njegova karijera eksplodirala odlaskom u Italiju. Tamo je igrao za Juventus i Inter, a zatim prelazi u Barcelonu, gdje se zadržao samo jednu sezonu.

Prelazak u AC Milan se ispostavio kao pravi potez, igrao je zatim za PSG, Manchester United i LA Galaxy, da bi se u Italiju u dres Rossonera vratio u januaru 2020. godine.

U profesionalnoj karijeri Ibrahimović je odigrao 866 utakmica i postigao je 511 pogodaka.

Nije poznato da li će se popularni Ibra okušati u trenerskom poslu ili na nekoj direktorskoj ili menadžerskoj poziciji u fudbalu. Svakako da će vrijeme ispred nas dati odgovore i na ta pitanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi