Žele Evropu: Gostujuće pobjede Fiorentine, Lazija i Napolija

Serija A, 18. kolo

Žele Evropu: Gostujuće pobjede Fiorentine, Lazija i Napolija

Edmir Škorić

Bh. reprezentativac Senad Lulić odigrao je svih 90 minuta u minimalnoj (1:0) pobjedi Lazija na gostovanju kod Sampdorije. Slavili su i Fiorentina, Napoli, Parma (svi u gostima), te Torino.

Lazio, kojeg s klupe vodi bh. stručnjak Vladimir Petković, znao je iskoristiti kiks Intera u nešto ranijoj odigranoj utakmici 18. kola Serije A protiv Genoe (1:1), pa je pobjedom u Đenovi nad Sampdorijom uspio na tabeli preskočiti Inter, koji sada ima bod manje od nebesko-plavih.

 

Rimljanima je pobjedu na teškom gostovanju osigurao Brazilac Hernanes. U 31. minuti Stefano Mauri je pokušao, njegov udarac izblokiran, zatim lopta došla do Brazilca, koji snažnim udarcem matira argentinskog golmana Sergija Romera za konačnih 0:1.

Jovetić pokorio Siciliju

 

Zanimljiv par bio je onaj između Palerma i Fiorentine. Na Siciliji su Viole slavile i to hat-trickom sjajnog Crnogorca Stevana Jovetića, koji je zabijao u petoj minuti nastavka, zatim u 83. minuti (iz penala), a i u samom finišu je iskoristio još jedan penal. Ovom pobjedom je i Fiorentina stigla Nerazzurre.

 

Napoli nije ispustio priliku da se približi vodećim klubovima nakon 2:0 pobjede kod Siene (strijelac Maggio u 86. minuti i Cavani iz penala u 90.), dok je Udinese osvojio bod u Bergamu. Atraktivan gol Luisa Muriela u 34. minuti poništio je German Denis s bijele tačke u 40. minuti za 1:1.

Parma preokretom slavila u Bologni, Torino do vrijednih bodova

 

Dobar posao napravio je Torino, koji je pred 15-ak hiljada gledatelja savladao Chievo s 2:0 i stigao do vrijednih bodova u borbi za opstanak. Prvo autogol u 12. minuti, a zatim je u 26. Alessandro Gazzi iz igre pogodio za konačnih 2:0.

 

Parma je pomalo iznenadila u Bologni, gdje je na stadionu Renato Dall'Ara nakon preokreta stigla do čitavog plijena. Danac Frederik Sorensen u 54. minuti pogađa za slavlje domaćeg sastava, ali u nastavku Jaime Valdes i sjajni Nicola Sansone (sjetite se onog gola protiv Intera) okreću stvar u korist Parme.

 

Serija A, 18. kolo:

Atalanta - Udinese 1:1 (Denis 40 - penal/ Muriel 34)

Bologna - Parma 1:2 (Sorensen 54/ Valdes 56, Sansone 66)

Palermo - Fiorentina 0:3 (Jovetić 50, 83 - penal, 90 - penal)

Sampdoria - Lazio 0:1 (Hernanes 31)

Siena - Napoli 0:2 (Maggio 86, Cavani 90 - penal)

Torino - Chievo 2:0 (Thereau 12 - ag, Gazzi 26)

 

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.