Još nije punoljetan: Uoči meča ga zadesila tragedija, saigračima prešutio, na terenu se "slomio"

Izdržao duže od sat vremena

Još nije punoljetan: Uoči meča ga zadesila tragedija, saigračima prešutio, na terenu se "slomio"

A. Čaušević

Velika porodična tragedija pogodila je 17-godišnjeg fudbalera Lecha iz Poznana, Jakuba Kaminskog. 

Neposredno pred utakmicu protiv Gornika Kaminskom je preminula majka. Iako je znao za to odlučio je da nikom ništa ne govori te započne utakmicu.

Krilni fudbaler koji će u junu postati punoljetan je na terenu izdržao nešto više od sat vremena. U 66. minute se psihički slomio te je zatražio izmjenu i nije mogao da nastavi meč.

Dok su ostali igrači Lecha sa svojim navijačima slavili visoku pobjedu od 4:1 Kaminskog nije bilo na terenu, u svlačionici je oplakivao voljenu majku.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Ostao je istrajan u namjeri da pokaže veliku dozu profesionalizma, a tek kada su njegovi saigrači ušli u svlačionicu po završetku utakmice rekao im je kakva tragedija ga je zadesila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi