Želi ga Barcelona, ali ne i Vaha: "Ne trudi se, ništa nije pokazao"
EPA

Sa njim nema šale...

Želi ga Barcelona, ali ne i Vaha: "Ne trudi se, ništa nije pokazao"

Vahid Halilhodžić dospio je u centar pažnje marokanske javnosti nakon što je iz reprezentacije sklonuo jednu od najvećih zvijezda.

Odmah po dolasku na klupu ove selekcije Halilhodžić je najavio disciplinu i da određene stvari neće tolerisati, a na svojoj koži to je najbolje osjetio Schalkeov igrač Amine Harit.

U pitanju je igrač koji igra odlično u Bundesligi i za kojeg se interesuje velikani poput Barcelone, ali sve to zanemario je Halilhodžić i izostavio Haritovo ime na posljednjem spisku za utakmice CAN-a.

"Harit je dobio priliku, igrao je, ali nisam bio zadovoljan njegovim zalaganjem. Ništa nije pokazao", bez ustezanja je kazao Halilhodžić.

Otkako je Halilhodžić selektor, Harit je odigrao 139 od mogućih 360 minuta.

"Ako ne igra, čini sve kako bi se vratio u klub. Hoće samo da igra. Ne treba biti sebičan, mora se i reprezentacija poštovati", poručio je bh. stručnjak koji je dodao kako prati Haritove igre u Schalkeu nadajući se da će isto prenijeti i u reprezentaciju.

Pred Halilhodžićevim Marokom su u narednim danima utakmice protiv Mauritanije i Burundija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi