"Želio sam da se ubijem prošle godine, nisam vidio izlaz"

Paul Merson, legendani igrač Arsenala

"Želio sam da se ubijem prošle godine, nisam vidio izlaz"

Edmir Škorić

Paul Merson, nekadašnji engleski nogomtaš i prvotimac Arsenala, ispričao je da je prošle godine čak razmišljao i o najgorem scenariju.

Legendarni nogometaš Arsenala se godinama borio s ovisnošću o alkoholu i kockanju, zbog čega je i upadao u depresiju, a sada je otkrio za engleske medije da je čak razmišljao i o ubistvu.

"U ponedjeljak će biti godina od kada sam prestao piti. Ali u ovo doba prošle godine htio sam se ubiti. Jednostavno više nije išlo, nisam vidio izlaz. Imao sam tablete u rukama i votku pored sebe i mislio o najgorem. Užas", napisao je Merson u kolumni Daily Stara.

Na pitanje šta ga je na kraju spasilo, kazao je da je osjećao i strah.

"Vjerovatno i sami strah je utjecao na sve, ali i pomisao na suprugu i djecu. Bojao sam se to da učinim na kraju".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sada, kada više ne pije i trijezan je svakodnevno, kaže da više ne misli o crnim stvarima.

"Sada sam svjestan svoje bolesti i prihvatio sam je, živim s tim, a nađete mir tek kada otvoreno govorite o svojim problemima", istakao je Merson.

Top Komentari

Emir
Zasto ruku dici na sebe kada uvjek mozes na nekog drugog, dakle ubi nekog drugog a ne sebe ali ako je bas prikipilo rokni i sebe.
0 3
Tz075
I sad mi kao trebamo aplaudirati, sto se eto nije ubio...Pa sta onda za narod u Bosni trebamo koji kedva prezivljava iz dana u dan, pa se ne ubije, treba da radimo....Kreten
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi