Spektakl na Grbavici: Koncem novembra Želji u goste dolazi turski prvoligaš
Uskoro očekujemo zvaničnu potvrdu za odigravanje prijateljske utakmice.

Hadžiahmetović i Šehić ponovo na svojoj Grbavici

Spektakl na Grbavici: Koncem novembra Želji u goste dolazi turski prvoligaš

E. Ganibegović

Za sedam dana počinje Svjetsko prvenstvo u Kataru, a samim tim i pauza u mnogim ligama, uključujući i Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Kada su naši klubovi u pitanju, niko neće slati igrača na Svjetsko prvenstvo, pa će se aktivno krenuti s pripremama za proljetni dio sezone, a FK Željezničar je, kako saznajemo, dogovorio sjajan prijateljski susret.

Kako nezvanično saznajemo, na Grbavici bi se krajem novembra mjeseca trebala odigrati prijateljska utakmica između Željezničara i Konyaspora.

Nezvanično, ekspedicija Konyaspora bi 28. novembra trebala stići u glavni grad Bosne i Hercegovine, a utakmica bi se igrala dan kasnije.

Definitivno će ta utakmica, za koju se još uvijek čeka zvanična potvrda, privući mnogo pažnje i možemo očekivati Grbavicu ispunjenu do posljednjeg mjesta.

Također, susret će biti posebno emotivan i za dva bh. reprezentativca koji su članovi Konyaspora, a radi se naravno Ibrahimu Šehiću i Amiru Hadžiahmetoviću.

Obojica su djeca Željezničara i iz ovog kluba su se vinuli put Turske i krenuli graditi karijere.

Oglasi

Šehić je Željezničar napustio u ljeto 2011. godine kada je otišao u Mersin, da i nakon toga još nastupao za Qarabag u Azerbejdžanu, te Erzurumspor i Konyaspor u Turskoj.

Što se tiče Hadžiahmetovića, ovaj veznjak je u februaru 2016. godine za 500 hiljada eura prešao u Konyaspor gdje se do današnjeg dana etablirao u jednog od najboljih veznjaka turske Superlige.

Obojica su i reprezentativci Bosne i Hercegovine. Šehić je na golu Zmajeva stojao 45 puta, dok je Hadžiahmetović upisao 21 nastup.

Što se tiče Željezničara, do kraja polusezone imaju odigrati utakmicu 19. kola protiv Posušja i to 19. decembra na Grbavici.

Trenutno je tim Edisa Mulalića na četvrtom mjestu prvenstvene tabele s 28 bodova, dva manje od Borca i po pet od Zrinjskog i Širokog Brijega.

Također, potvrđeno je da će 23. novembra igrati prijateljsku utakmicu protiv makedonskog Vardara.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahroKonjHodzic
koce ovo scet gledat allahu dragi pa cijeli svijet ce gledat svjetsko koga ovo interesira
4 10
SonPen1946
gledaj sad pateticara sa gvbavice
6 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi