Čudesni Puletić zaustavio Željezničar na Grbavici
Foto - Damir Hajdarbašić, www.fkz.ba

Leotar odnio bod iz Sarajeva

Čudesni Puletić zaustavio Željezničar na Grbavici

Midhat Šljivak

Željezničar i Leotar remizirali su (1:1) u susretu 1. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigranom na Grbavici.

U zaista sjajnoj atmosferi koju su napravili navijači Želje pobjednika na kraju nije bilo, a domaći nakon svega mogu biti itekako nezadovoljni.

Željezničar dobro ulazi u meč. Krenuli su Plavi ofanzivno prema golu gostiju koji su imali dosta problema s iznošenjem lopte sa svoje polovice.

Subašić prvi prijeti u sedmoj minuti. Puletić sigurno brani njegov udarac, a tri minuta kasnije Dženis Beganović se nalazi u odličnoj poziciji, no spetljao se i mreža Leotara ostala je netaknuta.

Potom se Leotar probudio. Pervan u 14. minuti odlično gađa s 25 metara, Muftić brani na zaista odličan način.

Gosti iz Trebinja u 19. minuti stižu do vodstva. Ognjen Todorović je ubacio loptu u kazneni prostor s lijeve strane, Kosorić pušta loptu umjesto da je izbaci glavom, a ona vara Muftića i završava u mreži za vodstvo Leotara od 1:0.

Oglasi

Slavlje gostiju traje samo četiri minute. Nakon kornera Dženis Beganović u gužvi pronalazi Edina Cocalića, a štoper Željezničara atraktivno petom zabija za 1:1.

Potom je tempo igre malo spao. Bio je dosta prekida, Leotar je ostao bez štopera Đajića koji je morao u bolnicu nakon teškog pada i šanse su izostale u ostatku prvog dijela nakon kojeg je rezultat glasio 1:1.

Željezničar je i u nastavku bolji tim na terenu. Ofanzivno je igrao tim Edisa Mulalića, ali izostajala je realizacija.

Gosti su čekali šansu iz kontre, a u 64. minuti umalo su jednu i iskoristili. Rezervista Kordić šutira, ali Muftić brani.

Pokušavao je domaći sastav do samog kraja da dođe do pobjedničko gola. Falio je međutim onaj završni pas, a odličan na golu bio je i Puletić.

Oglasi

U 80. minuti Željezničar ima dvije šanse. Prvo je Štilić šutirao iz dobre pozicije, golman Leotara brani, a zatim u nastavku akcije i udarac Santosa.

Nastavio je Željo s napadima. Redale su se opasne situacije pred golom Leotara, ali na kraju su se gosti uspješno odbranili.

Mogao je Leotar i pobijediti na Grbavici. Todorović je promašio zicer u nadoknadi, zatim je i Paranos imao jedan na jedan s Muftićem koji brani njegov udarac i rezultat se nije mijenjao do samog kraja meča.

Premijer liga BiH, 1. kolo:

Željezničar - Leotar 1:1

ŽELJEZNIČAR: Muftić, Kosorić, Cocalić, Subašić, Mekić, Štilić, Šehić, Hodžić, Santos, Beganović, Vego.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

LEOTAR: Puletić, Milović, Đajić, Čubrilo, Todorović, Aćimović, Perišić, Matković, Đuderija, Cvetković, Pervan.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NED1987HzSA
E moj Leotar, gdje vi bodove prosipate...na Grbavici...
12 9
Siki_sa
Gigović odradio posso
9 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi