UEFA promijenila sudiju na Grbavici

Iz nepoznatog razloga

UEFA promijenila sudiju na Grbavici

Edmir Škorić

Promijenjen je jedan od sudija prve utakmice drugog pretkola Konferencijske lige između Željezničara i Neftchija.

Neftchi dolazi na Grbavicu i u četvrtak od 21 sat se očekuje istinski nogometni spektakl. Iako i jedni i drugi imaju određenih kadrovskih problema, postoji velika želja i motiv da se izbori treće pretkolo i vjerovatno osiguraju mečevi sa velikim Bešiktašom.

UEFA je navela i jednu promjenu među sudijama i to na Grbavici. Naime, Neeme Neemlayd će zamijeniti Veyka Mitsnika, a razlog ove promjene nije poznat. Radi se o pomoćnom sudiji. Drugi pomoćni sudija bit će Sander Saga. Obojica Estonci.

Pravdu na meču dijelit će estonski sudija Juri Frischer, dok će njegov zemljak Kevin Kaivaja biti četvrti sudija utakmice koja se igra za dva dana.

Naravno, očekujemo što manje posla za sudije i da ne bude loših odluka koje bi u konačnici mogle koštati neku ekipu.

Oglasi

Grbavica je rasprodana za samo dva dana i očekuju se ponovo pune tribine kao i u meču s Dinamom iz Minska.

Kladionice blagu prednost pred prvi meč daju Azerbejdžancima, ali definitivno će se u oba susreta dosta toga pitati i igrači Nermina Bašića.

Dok je Željezničar u velikom naletu samopouzdanja nakon izbacivanja favorizovanog Dinama, u Neftchiju stvari baš i ne idu najbolje.

Na pripremama su zaredali poraze, jedan im je nanio i Edin Džeko, a onda je za Partizan potpisao najbolji igrač ovog kluba, brazilski napadač Matheus Saldanho.

Osim toga, smijenjen je predsjednik kluba Kamran Quliyev, kojeg je zamijenio Farrukh Mahmudov.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Možda i najveći udarac za ovu ekipu je odlazak veznog igrača i kapitena tima, Emina Mahmudova. Kako prenose mediji u Azerbejdžanu, ovaj veznjak koji je i kapiten reprezentacije te zemlje, odlučio je napustiti tim zbog nezadovoljstva. On se nalazi na spisku igrača na koje je Adrian Mutu računao za utakmicu u Sarajevu, ali vidjet ćemo da li će zaista i nastupiti.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ajanbrrin
SRCE NA TEREN...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi