Dobre vijesti za Bašića i Željezničar iz UEFA-e

Spisak igrača

Dobre vijesti za Bašića i Željezničar iz UEFA-e

Edmir Škorić

FK Željezničar će u narednih 10-ak dana odigrati dva meča drugog pretkola Konferencijske lige protiv Neftchija.

Prvi meč se igra u četvrtak od 21 sat, kada će na Grbavici gostovati predstavnik iz Azerbejdžana, a potom će, sedam dana kasnije, biti odigran revanš u Bakuu.

Plavi su eliminisali Dinamo Minsk i u sjajnom raspoloženju čekaju ove mečeve. Neftchiju pripada uloga favorita, ali tim Nermina Bašića nada se da će uz veliku podršku navijača već u četvrtak napraviti dobar rezultat i primaknuti se trećem pretkolu, gdje bi igrao protiv boljeg iz duela Bešiktaš - Tirana.

Iz FK Željezničar su UEFA-i dostavili spisak igrača za utakmice drugog pretkola, pa je stigla potvrda da su svi uredno prijavljeni za nastupe, a navijače svakako raduje da pravo nastupa imaju i igrači koji su nedavno stigli, a to su Allyson i Nikola Turanjanin, koji nisu bili u rosteru za prošl utakmicu.

Allyon je Nascimento je proveo pripreme sa Plavima, te je došao kao zamjena za svog sunarodnjaka Santosa koji je otišao na Kipar.

Oglasi

Ovaj 22-godišnjak stigao je u Željezničar nakon sezone u NK Neretvanac, a prije toga u Brazilu je nastupao za Globo.

Prije sedam dana potpisao je Nikola Turanjanin, 22-godišnji ofanzivni vezni koji je igrao za Borac, GOŠK, Dubravu ZG i Slaven Belupo.

Sada je tim Željezničara kompletan, a Nermin Bašić je za dvomeč sa Neftchijem prijavio ove igrače:

Golmani: Adel Duškaj, Ajdin Mulalić, Vedad Muftić

Oglasi

Defanzivci: Dženan Šabić, Aleksandar Kosorić, Amar Drina, Omar Beća, Marin Galić, Aiman Šemdin, Dražen Dubačkić, Irfan Jašarević, Haris Ovčina

Veznjaci: Sanin Mešić, Edin Cocalić, Nedim Mekić, Hamza Gasal, Semir Štilić, Edin Biber, Allyson, Turanjanin, Joseph Amoah, Edin Rustemović

Napadači: Amar Musić, Sulejman Krpić, Dženan Haračić, Andrija Drljo

Ulaznice za meč 2. pretkola Konferencijske lige danas su zvanično rasprodane i u četvrtak će i igrači Neftchija vidjeti šta znači grotlo Grbavice.

Prethodno su to vidjeli mnogi. Posljednji su navijače Željezničara upoznali igrači Dinamo Minska koji su nestali s terena kada je u finišu meča kompletan stadion zagrmio navijajući i ispustili su dva gola prednosti.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Scene iz tog meča obišle su Evropu. Grbavica je bila u centru pažnje i nema dileme da navijači sarajevskog velikana spremaju još jedan spektakl.

Utakmica Željezničar - Neftchi igra se u četvrtak od 21 sat. Glavni sudija ovog meča je Estonac Juri Frischer, a pomoćnici su mu Neeme Neemlaid i Sander Saga. Četvrti sudija je Kevin Kaivoja.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kako ste napisali ovaj spisak igrača mene čudi kako Kosorića niste stavili u napad
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi