Tušanj i Koševo u centru pažnje

Nastavlja se 21. kolo Premijer lige

Tušanj i Koševo u centru pažnje

A. Čaušević

Tri susreta 21. kola Premijer lige BiH na programu su danas. U centru pažnje bit će dueli na stadionima Tušanj i Koševo.

Od 14 sati Tuzla City će biti domaćin Željezničaru. Tuzlanski tim u ovaj duel ulazi pun samopouzdanja nakon trijumfa nad Slobodom, dok su Sarajlije remizirale sa liderom i aktuelnim prvakom.

Za domaćina će ovo biti odlična prilika da pobjedom uhvati priključak za Evropu. S druge strane i Željezničaru su prijeko potrebni bodovi ako žele da ostanu u borbi za titulu prvaka.

Husref Musemić i Amar Osim se odlično poznaju pa će sigurno biti zanimljivo i pratiti njihovo međusobno nadmudrivanje.

"Imaju dovoljnih dobrih pojedinaca, a mi smo možda malo više naviknuti da igramo zajedno, nismo puno mijenjali. Svako ima svoje adute, a imamo poseban motiv da igramo protiv Husrefa. To je dodatni motiv meni kao treneru, ali i čitavoj ekipi. Uradit ćemo sve da izađemo sa što boljim rezultatom", rekao je Osim u najavi susreta.

"Igramo s ekipom koja ima najbolji gostujući skor i to sve govori. Čeka nas teška utakmica, kvalitetan protivnik. Poslije pobjede protiv Slobode, imamo dosta samopouzdanja. Nedostajat će nam dva igrača, ali nadam se da ćemo naći adekvatne zamjene. Potrudićemo se da odigramo što bolje. Vidjet ćemo šta će se dešavati", poručio je Musemić.

Oglasi

Od 19 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase, popularnom Koševu, igra se derbi ove runde. Sarajevo dočekuje Zrinjski.

Bordo tim je nepobjediv ove sezone i suvereno drži lidersku poziciju, ali sigurno i Zrinjski na naš najveći stadion ne dolazi s bijelom zastavom. Dueli Bordo momaka i Plemića tradicionalno donose dosta uzbuđenja pa je očekivati da tako bude i večeras.

Interesantno ova dva tima će na istom mjestu odmjeriti snage i za četiri dana, tada će igrati susret četvrtfinala Kupa BiH.

"Opet igramo derbi kola, igramo sa ekipom koja ima dosta iskusnih igrača. Protiv Krupe smo vidjeli da sa novim trenerom igraju malo drugačije, očekujem zahtjevnu utakmicu, a Zrinjski je kvalitetan. Očekuje nas teška utakmica. Kako u subotu, tako i u Kupu", kazao je Vinko Marinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nama je veliki izazov to što su oni još uvijek neporaženi, barem meni, a moj je zadatak da to prenesem i na tim. Moramo biti koncentrirani i hrabri te ukoliko imamo ambiciju da nešto više napravimo, svakako postići i pogodak. Čeka nas zahtijevna, teška i specifična utakmica budući da s njima opet igramo za četiri dana u Kupu BiH. Idemo polako, jednu po jednu utakmicu. Osobno sam jako zadovoljan kako smo trenirali ovaj tjedan. Počele su se događati neke stvari koje priželjkujemo i jako sam sretan radi toga i naravno, to moramo potvrditi na terenu", smatra Sergej Jakirović.

Danas će biti odigran još jedan meč. Od 14 sati Krupa će dočekati Široki Brijeg. Domaći su prijeko potrebni bodovi u borbi za opstanak, dok se i gosti iz Hercegovine imaju čemu nadati posebno nakon dobrog izdanja na gostovanju Mladosti u prethodnoj rundi.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi