Na Grbavici večeras duel starih rivala: Željezničar dočekuje Velež u važnoj utakmici za oba tima
FOTO: T. Hebib

Prvi meč 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine

Na Grbavici večeras duel starih rivala: Željezničar dočekuje Velež u važnoj utakmici za oba tima

Haris Zilić

Uzbuđenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine nastavljaju se ovaj vikend utakmicama 17. kola koje će biti otvoreno večeras na Grbavici duelom starih rivala Željezničara i Veleža.

Duel između Željezničara i Veleža počinje u 18 sati i sigurno će ponuditi dosta uzbuđenja, tako da kolo nije moglo bolje početi nego derbi utakmicom. Timovi u ovaj susret ulaze različitih raspoloženja.

Željezničar je doživio debakl prošlo kolo i poraz od Tuzla Citya rezultatom 3:0 koji je Plave više primakao opasnoj zoni nego evropskim pozicijama.

"Svaka utakmica je različita, svaka ima drugačije uslove. U četiri zida znamo koji je to problem, ali neću to u medije. Sve što kažem i u četiri zida, odnosno u svlačionici, svakako izađe u medije. Liga je takva da se svašta može desiti, nikada ne znate kako će proći utakmica. Imamo šansu na Grbavici, pred našim navijačima i vjerujem da možemo dobiti svaku ekipu. Spremni smo za svakog protivnika, nije bitno o kome se radi sa druge strane", rekao je u najavi utakmice trener Željezničara Abdulhakeem Al-Tuwaijri na zvaničnoj press konferenciji pred susret.

Sa druge strane Velež na Grbavicu dolazi nakon trijumfa u derbiju protiv Sarajeva rezultatom 1:0.

Oglasi

Bez obzira na formu i stanje na tabeli, derbi je uvijek derbi i sigurno nas večeras očekuje velika fudbalska borba.

"Što se tiče Želje, oni su u sovjim problemima, mi ćemo se foksuirati na našu igru. Želju poštujemo kao klub, u teškoj su situaciji, dat će sve od sebe da pobijede, a znamo šta znače derbi utamice", istakao je pred meč trener Veleža, Dean Klafurić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež je trneutno na četvrtoj poziciji sa 29 osvojenih bodova, dok je Željezničar na osmoj poziciji sa 19 osvojenih bodova nakon 16 odigranih kola.

Na centru će se naći Luka Bilbija iz Prijedora. Pomoćnici su mu Davor Maksimović iz Doboja, te Marko Perić iz Mostara.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zaccheroni
Rođeni odigrajte fajterski i rezultat ce doći. MUSVDG
3 0
Nikaragva231
Jedino sto je sumnjivo nakon odlaska juce zeljinih vici pade kvota na kladionici na zelju.. eto toliko znaci ovo ce ti biti jedinica bice svacega al zeljo mora dobiti
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi