Klafurić: Veselimo se igranju na Grbavici, to je hram fudbala

Velež se sprema za duel protiv Željezničara

Klafurić: Veselimo se igranju na Grbavici, to je hram fudbala

Haris Zilić

U petak (8. decembra) nas na Grbavici očekuje duel starih rivala i derbi 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojem će Željezničar ugostiti Velež.

Oba tima će sigurno tražiti pozitivan rezultat, a vjerujemo i da će atmosfera na utakmicia biti na nivou poznavajući navijače oba tima.

U mostarskom timu se vrijedno prirpemaju za ovaj meča. Rođeni su odradili redovan trening, a utakmicu je najavio i trener Veleža, Dean Klafurić.

"U nogometu se svaki dan moraš dokazivati. Ako se malo opustiš sve pada u vodu. Mi moramo težiti d abudemo bolji iz dana u da", rekao je Klafurić i dodao:

"Što se tiče Želje, oni su u sovjim problemima, mi ćemo se foksuirati na našu igru. Želju poštujemo kao klub, u teškoj su situaciji, dat će sve od sebe da pobijede, a znamo šta znače derbi utamice."

Oglasi

Trener Veleža je biranim riječima govorio i Grbavici.

"Veselimo se utakmici, posebno jer se igra na Grbavici koja je hram fudbala ne samo u Bosni i Hercegovini neog i šire."

Ovome dodajmo da su Edo Vehabović i Nemrin Haskić izrazili veliko zadovoljstvo nakon produženja ugovora sa Veležom, a pored njih ugovor je produžio i Ante Oreč.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na centru Grbavice će se naći Luka Bilbija iz Prijedora. Pomoćnici su mu Davor Maksimović iz Doboja, te Marko Perić iz Mostara.

Susret Željezničara i Veleža počinje u 18 sati i nema sumnje da nas očekuje dobra fudbalska predstava.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zaccheroni
Forza Velež ljubavi moja
5 0
starmac
Prošla su vremena kada smo zbog sponzora morali unaprijed gubiti utakmicu BOSNALIJEK,e sad hoćemo da naplatimo svaki poraz za to!HOĆEMO POBJEDU ROĐENI
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi