Ivković i Jakirović otkrili karte: Sve spremno za okršaj na Grbavici
Ivković i Jakirović: Ko će slaviti?

Željezničar - Zrinjski

Ivković i Jakirović otkrili karte: Sve spremno za okršaj na Grbavici

E. Škorić, foto: T. Hebib

Posljednju utakmicu 15. kola Premijer lige BiH danas od 18 sati igraju Željezničar i Zrinjski.

Bilo je dosta iznenađenja tokom 15. kola, najveće ipak na Koševu (Sarajevo - Rudar 1:1) i u Mostaru (Velež - Radnik 1:2). Golova nije bilo jedino u duelu Širokog i Slobode (0:0), dok je Tuzla City razbio Leotar s 4:0, a Borac s 3:0 nadigrao Posušje.

Vidjet ćemo šta će nam donijeti duel na Grbavici, no iako timovi na tabeli nisu tako blizu, zbog reputacije klubova i njihovih historija, svakako možemo reći da se igra derbi kola između Željezničara i Zrinjskog.

Mostarci po mnogima igraju najljepši nogomet ove sezone, trenutno su prvi na tabeli s 33 boda i sa četiri uzastopne pobjede u prvenstvu, dok je Željezničar s podmlađenim timom i bez prevelikih ambicija znao da zakaže, ali i da oduševi.

Treneri Tomislav Ivković i Sergej Jakirović odabrali su početne sastave, a oni glase ovako:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:


Željezničar: Bender, Vištica, Crnčević, Kosorić, Mujezinović, Zec, Zdunić, Vrhovac, Beća, Mekić, Gasal.

Zrinjski: Soldo, Barišić, Bašić, Ćorluka, Zlomislić, Savić, Jakovljević, Memija, Juranović, Tičinović, Bilbija.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi