Ko će se radovati na Grbavici?

Meč se igra od 18 sati

Ko će se radovati na Grbavici?

Samir Mlaćo
Zavjesa na 15. kolo Premijer biće spuštena večeras na Grbavici.

Željezničar će ugostiti lidera Zrinjski koji je svakako favorit, no domaći vjeruju da uz podršku navijača mogu do bodova.

Problem za šefa struke Željezničara Tomislava Ivkovića svakako će biti neigranje Luke Malića i Petra Boje koji su u prošlom kolu dobili svoj treći žuti karton.

"Zrinjski je najtrofenija ekipa u zadnjih nekoliko godina. Dva igrača Zrinjskog zarade više nego 22 naša. No to ništa ne znači. U prethodnim mečevima defanzivno smo bili smo loši, naprijed bolji. Moramo napraviti neki miks. Interesantnu i dinamičnu utakmicu očekujem. Na Grbavici nikom nije lako, uvijek kažem to je 1% za nas", rekao je Ivković u najavi meča te dodao:

"Bilbija je najinteligentniji igrač lige. Ima urođen taj osjećaj za gol. Najopasniji je kada ga ne vidiš na utakmici. Ali nije on samo Zrinjski. Imaju sjajnu ekipu, klub sređen, dovode igrače kad god hoće, dok mi nismo u toj poziciji."

U redovima Zrinjskog vlada sjajna atmosfera. Nadaju se da će tako biti i poslije meča u Dolini ćupova.

Oglasi

"Protiv Želje će biti totalno drugačija utakmica u odnosu na Kup na Tušnju. Igraju puno agresivnije, hoće napasti protivnika, imaju sjajnu atmosferu na tribinama. Čeka nas zahtjevna utakmica. Sam podatak da u sedam tekmi nemaju poraz, Kup ne računam, dovoljno govori. Dakle imaju određenu kvalitetu i moramo to ozbiljno shvatiti“, kazao je Sergej Jakirović.

Meč na Grbavici igra se od 18 sati, a iz FK Željezničara pozvali su svoje navijače da dođu u što većem broju.

Zanimljivo da će susretu prisustovati i navijači Zrinjskog, popularni Ultrasi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pravdu će dijeliti Ermin Sivac iz Zenice sa pomoćnicima Stefanom Tešanovićem iz Istočnog Sarajeva i Josipom Čolićem iz Kupresa.

Četvrti sudija je Elvis Mujić iz Banovića, a delegat Damir Šarić iz Tuzle.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Hajde zeljo zgazi ustashe
10 5
mitoza
Željo može pružiti dobru igru jedino kada je folklor u pitanju.
10 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi