Zeljković posjetio reprezentativce pa poručio: "Sve naše misli i želje.."

Predsjednik FS BiH

Zeljković posjetio reprezentativce pa poručio: "Sve naše misli i želje.."

E. Oštraković

Reprezentativci Bosne i Hercegovine vrijedno rade kako bi što spremnije dočekali utakmice u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Portugala i Luksemburga.

Atmosfera koja vlada među reprezentativcima je jako dobra, a sigurno je da će momci dati sve od sebe za dobre rezultate u naredne dvije utakmice.

Njih je danas u Trening centru Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine posjetio predsjednik FS Bosne i Hercegovine, Vico Zeljković.

Zeljković se obratio igračima, a od selektora Faruka Hadžibegića i direktora "A" reprezentacije Zvjezdana Misimovića dobio je informacije o toku priprema.

„U Trening centru NS/FS BiH sam posjetio reprezentativce, koji se od juče pripremaju za junske utakmice u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Mi smo ovo takmičenje još ranije označili kao glavni sportski i takmičarski cilj, tako da su sve naše misli i želje usmjerene ka ostvarenju tog cilja. Raduje me raspoloženje među igračima i članovima stručnog štaba i vidim da su fokusirani na ono što nas čeka u narednim danima. Znam da je iza njih naporna sezona u klubovima, ali sigurno žele da na zasluženi odmor odu sa dodatnim zadovoljstvom zbog rezultata u reprezentaciji“, izjavio je Vico Zeljković.

Sutra za 10:00 sati su zakazane izjave za medije, dok će u 10:30 Zmajevi će odraditi trening koji će biti otvoren za predstavnika medija prvih petnaest minuta.

Oglasi

Danas je prvi trening sa nacionalnim timom odradio je i Said Hamulić koji se danas priključio pripremama. Na današnjem treningu bilo je svih 19 igrača koji su stigli u Zenicu.

Ibrahim Šehić i Amir Hadžiahmetović večeras nastupaju za svoje klubove u šampionatu Turske, a Said Hamulić će se Zmajevima priključiti sutra.

Kao što je poznato, kapiten Edin Džeko će u subotu sa Interom nastupiti u finalu UEFA Lige prvaka, te će se on naknadno priključiti pripremama.

Jedan od igrača koji iza sebe imaju sjajnu sezonu je defanzivac Sheffield Uniteda, Anel Ahmedhodžić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ahmedhodžić je po dolasku na okupljanje dao svoje prve impresije.

"Neki igrači nisu imali utakmicu od početka maja, trenirali smo u teretani koliko se može. Dobar je osjećaj biti tu i sada se spremamo za utakmice protiv Portugala i Luksemburga", rekao je defanzivac našeg tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi