Zmajevi odradili trening, nema Hamulića, Džeke, Šehića...

Dva važna izazova su pred našom reprezentacijom

Zmajevi odradili trening, nema Hamulića, Džeke, Šehića...

S. Mlaćo
„A“ reprezentativci Bosne i Hercegovine koji su se okupili danas odradili su u TC NS/FS BiH u Zenici prvi trening i počeli pripreme za mečeve 3. i 4. kola kvalifikacija za EURO 2024.

Svih 19 igrača koji su došli danas u Zenicu odradili su bili na raspolaganju selektoru Faruku Hadžibegiću i njegovim saradnicima.

Ibrahim Šehić i Amir Hadžiahmetović večeras nastupaju za svoje klubove u šampionatu Turske, a Said Hamulić će se Zmajevima priključiti sutra.

Kao što je poznato, kapiten Edin Džeko će u subotu sa Interom nastupiti u finalu UEFA Lige prvaka, te će se on naknadno priključiti pripremama.

Na današnjoj press konferenciji su govorili pomoćnik selektora Mehmed Janjoš, te novopečeni reprezentativci Dal Varešanović i Adrian Leon Barišić.

Na početku se prisutnima obratio Mehmed Janjoš.

Oglasi

"Dva naša standardna igrača, nosioci igre. To nam je veliki hendikep, ali u sportu je to tako. Moramo se prilagoditi i nadam se da ćemo u tome uspjeti. Imaju sjajne polusezone i žao mi je, ali moramo dalje i moramo bez njih", rekao je Janjoš.

Možemo li iznenaditi Portugal?

"Vidite, realno je da su favoriti, ali sportski je očekivati rezultat koji će nam odgovarati. Bod bi nam bio dobar, ali kakvi bi bili sportaši da kažemo idemo da izgubimo. Moramo biti svjesni da su oni favoriti, ali idemo da pokažemo da znamo da igramo", jasan je Janjoš.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Hoće li biti nekih velikih promjena protiv Portugala?

"Vidjećemo. Nismo donijeli još neke odluke. Tek se okupljamo. Znate da Džeko 10. igra finale Lige prvaka. Nadam se da ćemo uspjeti da napravimo dobar ambijent i da ostvarimo dobar rezultat".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi