Zeljković: Slijedi nam gradski derbi, pokušat ćemo se iskupiti za poraz od Željezničara

Prvotimac FK Velež za SportSport.ba

Zeljković: Slijedi nam gradski derbi, pokušat ćemo se iskupiti za poraz od Željezničara

Nogometaši mostarskog FK Velež jučer su uvjerljivo poraženi na Grbavici od Željezničara.

Sarajevski tim pitanje pobjednika praktički je riješio za pola sata postigavši tri pogotka. Rođeni su kasnije pokušali sve, uspostavili igru, ali nisu uspjeli zabiti na pogodak iako su u Sarajevo otišli sa svime osim s bijelom zastavom. Prvotimac Rođenih Samir Zeljković nakon prospavane noći je za SportSport.ba prokomentirao sinoćnju utakmicu i pokušao objasniti zatš njegov tim nije uradio više na Grbavici:

"Visok poraz protiv Željezničara, mada kada se sagleda statistika na kraju utakmice vidimo da i nije baš najrealniji" - govori Zeljković i dodaje:
Rezultat je morao biti bolji jer smo sigurno morali i mi zabiti neki pogodak na osnovu prikazanih šansi. Kada primite u pola sata tri gola sigurno je da se teško poslije toga vratiti. Probali smo što prije da zabijemo pogodak ali jednostavno nije išlo. U drugom poluvremenu Željezničar je svjesno prepustio nama terensku inicijativu čekajući svoju šansu iz kontra napada, dok smo mi pokušavali na sve načine da postignemo pogodak koji bi sigurno unio nervozu u igru Željezničara. Sama činjenica da smo izveli 15 kornera govori o tome da smo čitavu utakmicu napadali a na kraju je Željezničar taj koji je iz praktički 3 šanse zabio 3 gola. Ovim putem im čestitam na posve zasluženoj pobjedi, a mi se okrećemo već sljedećem kolu gdje nas očekuje još jedna teška utakmica, protiv gradskog rivala Zrinjskog.

"Gradski derbi, sam po sebi, znamo šta nosi i šta znači navijačima i jednog i drugog kluba. Mi ćemo pokušati iskupiti se za poraz u prvom kolu i da obradujemo naše navijače koji će nam nažalost mnogo nedostajati na stadionu. Dodatnu motivaciju za ovu utakmicu sigurno ne treba tražiti, ali evo i prva utakmica pod reflektorima dosta će nam značiti. Učinit ćemo sve da ostvarimo pobjedu i da zabilježimo prve bodove u novoj sezoni protiv najvećeg rivala" - kazao je Samir Zeljković.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rigel
Vi ste bili samljeveni nakon 30 minuta. Ostatak utakmice je bio odradjivanje posla. Kakva statistika jado, niste prilike napravili osim one kad vam je lopta slucajno dosla do onog jablana.
7 2
papagaj
Ko visoko leti.....
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi