Zeljković nakon Veleža karijeru nastavlja u inostranstvu?

Ističe mu ugovor sa timom iz Mostara

Zeljković nakon Veleža karijeru nastavlja u inostranstvu? · Saznajemo

E. Oštraković

Ekipa Veleža na kraju sezone ostat će bez jednog od svojih najbolji igrača, saznaje SportSport.ba. Radi se o sjajnom defanzivcu Samiru Zeljkoviću.

U posljednjih nekoliko godina Zeljković je postao jedan od lidera u ekipi tima iz Mostara, te je jedan od ljubimaca navijača ovog kluba.

Kako SportSport.ba saznaje, ugovor između Veleža i Zeljkovića neće biti produžen, te će on kao slobodan igrač na kraju sezone napustiti klub.

Osim toga, prema nezvaničnim informacijama do kojih smo došli Zeljković ima nekoliko opcija za nastavak karijere van granica Bosne i Hercegovine.

Upravo Zeljković želi da se okuša van granica naše zemlje i to je glavni razlog zbog kojeg ugovor sa Veležom nije produžen, a obzirom na dobre igre u posljednje vrijeme problema sa pronalskom kluba van granica naše zemlje ne bi trebao imati.

Transfer Sarajlije ne dolazi kao iznenađenje s obzirom da je igrao odlično. Podjednako dobro Zeljković igra na poziciji štopera, ali i defanzivnog veznog i to je mnogo puta pokazao na premijerligaškim terenima.

U proteklih nekoliko godina Zeljković je bio član generacije Veleža koja je izborila povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Osim toga sa Veležom je izašao na evropsku scenu, a osvojio je i Kup Bosne i Hercegovine. Ove sezone odigrao je 27 utakmica, ali se nije upisivao u strijelce.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Karijeru je počeo u Sarajevu gdje je igrao za u-17 i u-19 selekciju ove ekipe, a onda je otišao na posudbu u TOŠK iz Tešnja.

Nakon epizode u Tešnju potpisuje za Igman iz Konjica odakle je 2018. godine prešao u ekipu Veleža iz Mostara sa kojim je napravio dosta uspjeha.

Promo

Top Komentari

SonPen1946
Raspad u najavi FK Vrapcici Magistara.
1 6
Catanzaro
Sretno Samke i hvala za sve. Za AEK za kup i posebno za drugu ligu kada si se borio isto kao u evropskim utakmicama. Nikada necemo zaboraviti onu rascvjetanu nogu sa kojom si igrao finale kupa. Onu sliku pokazivati buducoj djeci kako se bori za klub. Hvala jos jednom za sve brate
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi