"Željo je pod pritiskom, a zna se ko im je najbolji igrač"
Krupa želi do pozitivnog rezultata na Grbavici

Kapiten Krupe za SportSport.ba

"Željo je pod pritiskom, a zna se ko im je najbolji igrač"

Samir Mlaćo

Nakon poraza od Široko Brijega u subotnjem meču na Pecari, sve misli nogometaši Krupe okrenute su prvom duelu finala Kupa BiH protiv Željezničara u srijedu na Grbavici.

Historijski uspjeh je ostvarila Krupa samim ulaskom u finale, ali sigurno da Krupljani žele i pobjedničkog trofeja. Poraz na Pecari nije ih poremetio, s obzirom da su već odavno sve misli okrenuli Kupu BiH.

Vjeruju da na Grbavici mogu pružiti dobru partiju, te ostvariti dobar rezultat pred revanš u Krupi, a optimista je i kapiten Aleksandar Vukotić koji je govorio za SportSport.ba.

"Bliži se prvi meč finala Kupa, sigurno historijskog za naš klub. Svi mi znamo koliko je Kup bitan i svu pažnju smo usmjerili na to finale. Nema sumnje da je Željo favorit, ali mi imamo svoje ambicije, a šansu vidimo i u tome što se igraju dva susreta. Daćemo sve od sebe i vjerum u pozitivan rezultat na Grbavici, ali i kasnije u revanšu", kazao je Vukotić.

Željezničar je sve dalje od titule prvaka, pa će i Plavi sigurno ići da sezonu spase osvajanjem trofeja Kupa. Otkrio je gdje vidi šansu svog tima i ko je po njemu najjača karika tima sa Grbavice.

"Sigurno da je Zrinjski sve bliži tituli i da je Željo ispustio šansu da u međusobnom duelu sa njima vrati se u utrku. Šansu vidimo u pritisku koji je sigurno na igračima Željezničara, više nego na nama. Ima tu dosta kvalitetnih igrača koji su odigrali dobru sezonu, a po mom mišljenju trenutno najbolji igrač Plavih je Goran Zakarić".

Već odavno ga navijači priželjkuju na Grbavici, a zanimljivo da u međusobnim duelima gotovo stalno dobije i aplauze u Željinom domu. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Uvijek je lijepo igrati na Grbavici, a u budućnost ćemo vidjeti šta će se desiti", dodao je 22-godinji defanzivac rođen u Kraljevu (Srbija).

Meč na Grbavici počinje u 17:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi