Žestoka kazna za Izza zbog namještanja utakmica
Foto: EPA

18 kazne za reprezentativca Italije

Žestoka kazna za Izza zbog namještanja utakmica

Midhat Šljivak

Štoper Genoe i reprezentacije Italije Armando Izzo suspendovan je na 18 mjeseci zbog namještanja utakmica.

Ovaj 25-godišnji fudbaler je optužen za učestvovanje u namještanju utakmica protiv Modene i Reggine u sezoni 2013/2014 i to dok je nosio dres Avellina.

Tužioc u ovom slučaju je tražio kaznu od šest godina zabrane bavljenja fudbalom, ali je Izzo dobio dosta manju, ali ipak ogromnu kaznu od godinu i po zabrane nastupa.

Ekipa Avellina je kažnjena oduzimanjem tri boda, a optužba su oslobođeni Fabio Piscane, Walter Tacone, Raffaele Biancolino, Luigi Gastaldo i Mariano Arini.

Još uvijek nije poznato hoće li se Izzo žaliti na odluku, a njegov advokat Antonio De Rensis je kratko rekao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Siguran sam da su sudije samo čitale novine i da je odluka donešena na osnovu toga. Armando je čist", istakao je on.

Ovo će svakako biti veliki udarac za Izza koji je igrama u Genovi privukao veliku pažnju na sebe i postao je reprezentativac Italije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi