Žestoka kazna za Juventus nakon utakmice sa Napolijem

Fudbalski savez Italije nije imao milosti

Žestoka kazna za Juventus nakon utakmice sa Napolijem

S. Grebović

Igrači Juventusa u narednoj domaćoj utakmici Serije A biće lišeni podrške svojih najvjernijih navijača, zbog rasističkih ispada od strane najvatrenijih pristalica Stare dame.

Italijanski fudbalski savez kaznio je Juventus zatvaranjem južne tribine Allianz stadiona, zbog rasističkih ispada od strane domaćih navijača upućenih defanzivcu Napolija Kalidou Koulibalyju.

Osim toga, kasa Stare dame bit će olakšana za 10.000 eura, koliko će Juventus morati uplatiti na račun krovne kuće italijanskog fudbala.

Napoli će također biti kažnjen zbog ispada svojih navijača na istoj utakmici, zbog nereda koji su izazvale pristalice Napolitanaca čupavši stolice na tribini na kojoj su bili smješteni, ali klub sa juga Italije će svoju kaznu saznati naknadno.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti