Zid? Nikakva prepreka za navijače Bohemiansa!
Foto: Screenshot

Gradski derbi se nije smio propustiti

Zid? Nikakva prepreka za navijače Bohemiansa!

Jučer su odigrana tri meča 28. kola češkog šampionata, a u 20:00 počela je poslastica, gradski derbi.

Istina, nije to bio derbi Slavije i Sparte, ali jeste jedan od praških derbija.

Bohemians je na svom Doličeku ugostio Spartu, a veći parški klub je u samom finišu uspio doći do minimalnog trijumfa, rezultatom 0:1.

Iako na stadion nije mogao veliki broj navijača Bohemiansa (limitiran broj navijača na tribinama) koji bi da nema koronavirusa i restrikcija sigurno pohrlili na meč sa Spartom, bili su oni jako blizu.

Naime, navijači "Kengura" su se smjestili iza vanjskog zida stadiona Doliček, a kako bi mogli baciti pogled preko istog na teren morali su se snaći.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Neko su donijeli ljestve, neki su stajali na višim vozilima parkiranim u blizini, a našle su se tu i razne dizalice sa kojih se također pratila utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi