Zidane je konačno odabrao klub, ali "mala" stavka u ugovoru pravi veliki problem

Pitanje je šta će na kraju biti?

Zidane je konačno odabrao klub, ali "mala" stavka u ugovoru pravi veliki problem

Esmer Oštraković

Francuski mediji prenijeli su informaciju da je Zinedine Zidane konačno odlučio da se vrati fudbalu i da želi da preuzme klupu Juventusa.

Zidane je bez posla još od 2021. godine kada je napustio ekipu Real Madrida, a redovono je povezivan sa nekim timovima.

Prije svega tu se misli na Paris Saint-Geramin sa kojim su ga mediji često povezivali, te sa selektorskom pozicijom u reprezentaiciji Francuske.

Kako prenosi RMC Zidane je dugo tražio tim sa kojim će moći raditi dugoročno, a navodno je izbor pao na ekipu Juventusa.

Kao fudbaler, Zidane je imao jako dobar period karijere u ekipi iz Torina, te je osvojio dva naslova u domaćem prvenstvu, te Ligu prvaka.

Ipak, jedna stvar blokira njegov dolazak u Juventus, a to je ugovor koji Massimiliano Allegri ima sa ovom ekipom do 2025. godine.

Naime, prema tom ugovoru Allegri godišnje zaradi oko 6 miliona funti, a to znači da bi Juventus skupo platio raskid ugovora.

Poznata je i cifra. Ukoliko bi se željeli riješiti Allegrija prije nego što mu istekne ugovor Juventus bi mu morao platiti 18 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zidane je uradio jako dobar posao u Real Madridu. Za trenera je postavljen 2016. godine i postao je za kratko vrijeme jedan od najboljih trenera u Evropi.

Iako je 2018. godine otišao iz Real Madrida, godinu dana kasnije se vratio jer njegovom klubu nije išlo baš najbolje.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

juve10
I koja je to mala stavka u ugovoru?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti